Kwaliteit

WHO Code

 

De WHO Code  ('Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk') is een internationale gedragscode die ervoor zorgt dat iedereen een goede keuze kan maken voor de voeding van hun kind, zonder daarbij beinvloed te worden door de (soms aggressieve) marketing van bedrijven.  Lees hier meer over de WHO Code


Privacy Protocol


Het is belangrijk dat jouw gegevens goed beschermd worden. De Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen heeft hiervoor een privacy protocol opgesteld. Heb je het idee dat er niet zorgvuldig met jouw gegevens wordt omgegaan, neem dan contact op.


Beroepsprofiel IBCLC


Een lactatiekundige IBCLC is een internationaal gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften van (aanstaande) gezinnen in de periode rond de geboorte. De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 32,500 IBCLCs in 122 landen.  Het beroepsprofiel kan hier ingezien worden (pdf).


Beroepsvereniging NVL


De beroepsvereniging van lactatiekundigen IBCLC in Nederland is de NVL (Nederlandse Vereniging  van Lactatiekundigen. Lidmaatschap van de NVL is voor veel zorgverzekeraars één van de voorwaarden voor vergoeding. Op de website van de NVL kun je een lactatiekundige opzoeken bij jou in de buurt,  en verifiëren of deze lactatiekundige lid is van de NVL.


Klachtenprocedure


In het kader van de de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ben ik aangesloten bij Klachtenportaal Zorg. Als je een klacht hebt of ontevreden bent over de geleverde zorg kun je hier lezen hoe je hiermee om kunt gaan.


Algemene voorwaarden


De Algemene Voorwaarden van de NVL vind je hier (pdf)


Evaluatieformulieren


Na een consult stuur ik je een link naar een evaluatie formulier. Mocht je die gemist hebben, dan kun je hier een evaluatieformulier invullen voor een consult.




Share by: